Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Video: Edmonton so Sekerom otočil zápas proti Arizone, Pánik mal premiéru v drese Coyotes

 Webnoviny  13. január 2018  50  
Video: Edmonton so Sekerom otočil zápas proti Arizone, Pánik mal premiéru v drese Coyotes

PHOENIX 13. januára (WebNoviny.sk) - Hokejisti Edmontonu Oilers s Andrejom Sekerom triumfovali na ľade Arizony Coyotes už i s Richardom Pánikom 4:2 v piatkovom stretnutí severoamerickej NHL.

Slovenský bek v drese víťazného tímu Sekera odohral 18:47 min a prezentoval sa jednou strelou na bránku a jedným bodyčekom. Jeho krajan a súper Pánik bol pri premiére za Arizonu na ľade 16:39 min, inkasoval menší trest a súperovho brankára ohrozil jedným streleckým pokusom, pripísal si aj dva "hity".

Úspech Oilers po troch prehrách


"Kojoti" premrhali dvojgólové vedenie, v 3. min otvoril skóre Brad Richardson a už o 74 sekúnd zvýšil Josh Archibald, ktorý vyhnal zo súperovej bránky gólmana Cama Talbota. Jeho náhradník Al Montoya zatiahol roletu a zneškodnil všetkých 19 striel, ktoré naňho mierili. Naopak, "olejári" dosiahli štyri presné zásahy.

Dvakrát sa presadil 22-ročný obranca Darnell Nurse. "Naši obrancovia vedia, že by mali strieľať, no najprv sa pozerajú a analyzujú priestor pred nimi. On nemrhal časom a jednoducho pálil," pochvaľoval si podľa nhl.com tréner Edmontonu Todd McLellan.

Dva body za dve prihrávky si pripísal aj kapitán víťazného mužstva Connor McDavid. Oilers zvíťazili po troch neúspešných vystúpeniach. "Zdolali sme sami seba. Stále je to isté dokola, vystrelia na našu bránku a končí to v sieti," soptil kouč Arizony Rick Tocchet.

Prvý gól na narodeniny


Útočník Marko Daňo absolvoval 6:02 min pri tesnom nezdare Winnipegu Jets v aréne Chicaga Blackhawks 1:2. Slovenský krídelník si pripísal jeden mínusový bod, 2 strely na bránku a 1 bodyček. Brankár Chicaga Jeff Glass zaznamenal 31 úspešných zákrokov. Prvý gól v NHL strelil jeho český spoluhráč David Kämpf.

"Je to pre mňa niečo výnimočné - najlepší deň v mojom živote. Strelil som prvý gól v lige práve v deň mojich narodenín," povedal 23-ročný oslávenec. Bol to aj jeho prvý viacbodový zápas v zámorskej profilige, keď asistoval pri góle krajanovi Janovi Ruttovi. Jediný presný zásah v drese Winnipegu dosiahol Patrik Laine. "Čierni jastrabi" triumfovali tretíkrát v ostatných štyroch stretnutiach.

"Je to tímový úspech. Viem, že je to klišé, ale naozaj to tak bolo. Spoluhráči mi veľmi uľahčili prácu, keď zablokovali veľa striel. Veľa pokusov mierilo aj mimo bránky," povedal Glass. "Majú v zostave veľa veteránov a je naozaj ťažké hrať proti nim. Musíme prísť na to, ako ich zdolať, pretože v tejto sezóne nás čaká ešte veľa zápasov proti Chicagu a potrebujeme víťaziť," zhodnotil mladý Fín Laine.

Sumáre NHL



  • piatok


Columbus - Vancouver 2:5 (1:0, 0:4, 1:1)
Góly: 5. S. Jones (N. Foligno, Panarin), 53. Harrington (N. Foligno, Calvert) - 22. Bärtschi (Vanek, Gagner), 26. Gudbranson (Eriksson, H. Sedin), 35. B. Gaunce (Vanek, Del Zotto), 38. Edler (D. Sedin, H. Sedin), 60. Virtanen (M. Granlund)




Carolina - Washington 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Góly: 4. J. Staal (Williams, Aho), 29. Aho (Faulk, J. Staal), 42. Skinner (Stempniak, H. Fleury) - 8. Eller (J. Vrána, Ovečkin), 21. Ovečkin (Carlson, Kuznecov), 57. Connolly, 60. Beagle (Bäckström, Ovečkin)




Florida - Calgary 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Góly: 21. Dadonov (Huberdeau, Trocheck), 54. Dadonov - 21. Monahan (D. Hamilton, Giordano), 31. M. Tkachuk (Hamonic, Backlund), 37. J. Gaudreau (Monahan, Backlund), 60. Backlund (M. Tkachuk)




Chicago - Winnipeg 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly: 25. Kämpf (C. Murphy, DeBrincat), 37. Rutta (Duclair, Kämpf) - 57. Laine
Marko Daňo (Winnipeg) 6:02 min, -1, 2 strely na bránku, 1 "hit"




Arizona - Edmonton 2:4 (2:2, 0:0, 0:2)
Góly: 3. Richardson (Chychrun, Martinook), 4. Archibald (Dvorak, Keller) - 15. Nurse (A. Larsson, Khaira), 20. Maroon (Klefbom, McDavid), 44. Nurse (Draisaitl, McDavid), 60. Nugent-Hopkins (Lucic)
Richard Pánik (Arizona) 16:39 min, 2 trestné minúty, 1 strela na bránku, 2 "hity"
Andrej Sekera (Edmonton) 18:47 min, 1 strela na bránku, 1 "hit"




Viac k témam: Andrej Sekera, hokej, Marko Daňo, NHL, Richard Pánik
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Edmonton so Sekerom otočil zápas proti Arizone, Pánik mal premiéru v drese Coyotes © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.