Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vedenie HC Košice odvolalo Čadu, novým trénerom Marcinko

 Webnoviny   6. marec 2017  266  
Vedenie HC Košice odvolalo Čadu, novým trénerom Marcinko

KOŠICE 6. marca (WebNoviny.sk) - Vedenie hokejového HC Košice v pondelok odvolalo z pozície hlavného trénera Rostislava Čadu. Ako informuje oficiálny web "oceliarov", spolu s ním končí pôsobenie pri seniorskom mužstve aj asistent Marcel Šimurda.

Odporúčame:
Nitra doma zdolala Žilinu, Košice opäť nestrelili ani gól

"Dôvodom rozhodnutia najvyššieho orgánu klubu boli neuspokojivé výkony zvereného mužstva a dlhodobý neuspokojivý herný prejav A-tímu. Správna rada zároveň vymenovala novú trénerskú dvojicu, Miroslava Marcinka ako hlavného trénera a za jeho asistenta Antona Bartánusa, ktorí povedú mužstvo už v stredajšom zápase v Žiline," referuje klubový portál hckosice.sk.

Odporúčame:
Pod strechu Steel arény vyvesili repliky dresov osobností košického hokeja

Šesťdesiatdvaročný Rostislav Čada viedol HC Košice od leta 2015, "oceliarov" trénoval aj v minulosti. Na Slovensku pracoval aj v Slovane Bratislava.

"Prijal som to ako fakt, ktorý musí očakávať každý profesionálny hokejový tréner. Žiadne tušenie takéhoto vývoja som nemal a dozvedel som sa to po dnešnom (pondelkovom, pozn. red.) tréningu. Zavolali mi zo sekretariátu a prezident klubu Mondík mi oznámil ukončenie spolupráce na základe nedostatočných výkonov mužstva. Beriem to realisticky. Jedna práca sa skončila a je otázkou času, kedy sa začne druhá. Doplácali sme na dlhodobé zranenia a limitovaný počet hráčov. Bohužiaľ, moje obavy, ktoré z toho plynuli, sa aj naplnili. Stále však trvám na tom, že toto mužstvo ešte nepovedalo svoje posledné slovo," povedal po odvolaní Rostislav Čada pre hokej.sk.



Viac k témam: HC Košice, hokej, Miroslav Marcinko, Rostislav Čada, tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Vedenie HC Košice odvolalo Čadu, novým trénerom Marcinko © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.