Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9,5 °C
Mimoriadne správy

KDH žiada od Pellegriniho okamžité odvolanie Gašpara a avizuje protest

 Webnoviny  17. apríl 2018  339  
KDH žiada od Pellegriniho okamžité odvolanie Gašpara a avizuje protest

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk) - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzýva premiéra a zastupujúceho ministra vnútra Petra Pellegriniho, aby okamžite odvolal policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Protest pred Prezídiom Policajného zboru


Agentúru SITA o tom informuje hovorca KDH Stano Župa s tým, že ak tak Pellegrini neurobí, KDH bude v pondelok 23. apríla spoluorganizovať protest pred budovou, v ktorej sídli policajný prezident.

Odporúčame:
Remišová kritizuje vystúpenie Gašpara a pripomína zametanie najväčších káuz pod koberec

"Ak je polícia silnejšia ako štát, tak potom môžeme hovoriť o policajnom štáte. Ak polícia v takom štáte chráni mafiu, tak môžeme hovoriť o policajnom štáte, ktorý chráni mafiu," uvádza KDH a dodáva, že ak je polícia silnejšia ako štát, potom nemá význam protestovať pred Ministerstvom vnútra SR, Národnou radou SR, Úradom vlády SR.

"Má význam protestovať pred budovou Prezídia Policajného zboru, v ktorej sedí Tibor Gašpar a tam ho vyzvať, aby odstúpil," dodáva KDH.

Slávna budova "Februárky"


Ako dodávajú, ak sa na udalosť vytvorenú na Facebooku prihlási viac ako tisíc ľudí, tak má zmysel urobiť spomínaný protest 23. apríla o 16:30 pred budovou Policajného prezídia v Bratislave na Račianskej ulici. Protest pred budovou Policajného prezídia je podľa KDH viac ako symbolický.

"V tejto budove sídlila Štátna bezpečnosť. V celách tejto budovy sa vtedajšia polícia, Verejná bezpečnosť, Štátna bezpečnosť vyvršovala na disidentoch za to, že chceli slobodu. Jej nástupkyňa Polícia SR má odvahu v týchto celách zadržiavať možno len nejakých vreckových zlodejov a veľké ryby do tejto budovy napochodujú ako do svojej kancelárie. Pamätáte sa, ako tam bez akejkoľvek kontroly na výsluch napochodoval Juraj Široký? Toto je slávna budova ´Februárky´, miesto, kde bijú slabých a gauneri tam chodia rozkazovať aj slušným policajtom. V tejto budove sedí policajný prezident Gašpar a treba mu pod jeho okná prísť povedať, aby odovzdal kľúče," uzatvára KDH svoju výzvu.

Odporúčame:
Aktualizované: Gašpar z funkcie neodstúpil, s odvolaním počká na nového ministra vnútra

Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar v utorok oznámil, že sám nedá žiadosť o odchod z funkcie. Ako uviedol na tlačovej besede, musí ho o to požiadať súčasný alebo budúci minister vnútra.

"Zodpovednosť musí prevziať minister," povedal s tým, že chce dobojovať do konca. Názory na námestiach a názory mimovládnych organizácií podľa policajného prezidenta nereprezentujú celú spoločnosť.

Viac k témam: Alojz Hlina, KDH Kresťanskodemokratické hnutie, Polícia SR, protest, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk - KDH žiada od Pellegriniho okamžité odvolanie Gašpara a avizuje protest © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.