Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Prioritou novej vlády je zachovať všetko po starom, reagujú študenti a avizujú zhromaždenie

 Webnoviny  17. apríl 2018  305  
Prioritou novej vlády je zachovať všetko po starom, reagujú študenti a avizujú zhromaždenie

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk) - Študenti z iniciatívy #niejenamtojedno prídu v utorok o 15:00 pred ministerstvo vnútra pripomenúť politikom, že občania stále vedia, ktoré otázky sú teraz podstatné.

„Z odstúpenia ministra vnútra Tomáša Druckera je zrejmé, že prioritou novej vlády je, aby všetko ostalo po starom. Namiesto zbavenia Tibora Gašpara funkcie policajného prezidenta ako prekážky pre nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej skončil vo funkcii minister, ktorý mal obnoviť našu dôveru v políciu," píše sa v stanovisku študentov, ktoré agentúre SITA zaslal Timotej Lauko.

Odporúčame:
Študenti z #niejenamtojedno sa zúčastnia zhromaždenia Za slušné Slovensko, žiadajú zásadné zmeny

Študenti sa pýtajú, ako je možné, že vo funkcii zostáva človek, o ktorom zavraždený Ján Kuciak písal v investigatívnych článkoch, či dokedy sa budú politici tváriť, že nevedia, ktoré zmeny treba čo najskôr urobiť pre prinavrátenie dôvery v štát.

Minister vnútra Tomáš Drucker v pondelok oznámil, že podá demisiu. Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar na dnešnej tlačovej besede oznámil, že sám nedá žiadosť o odchod z funkcie, musí ho o to požiadať súčasný alebo budúci minister vnútra.

Viac k témam: #niejenamtojedno, Ján Kuciak, ministerstvo vnútra SR, Peter Pellegrini, Tibor Gašpar, Tomáš Drucker
Zdroj: Webnoviny.sk - Prioritou novej vlády je zachovať všetko po starom, reagujú študenti a avizujú zhromaždenie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.