Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Predseda vlády Peter Pellegrini poslal sústrastný telegram českému premiérovi

 Webnoviny  22. marec 2018  317  
Predseda vlády Peter Pellegrini poslal sústrastný telegram českému premiérovi

BRATISLAVA 22. marca (WebNoviny.sk) - Predseda vlády Peter Pellegrini poslal telegram predsedovi vlády Českej republiky Andrejovi Babišovi, v ktorom vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým v súvislosti s tragickou udalosťou v chemickej továrni v Kralupoch nad Vltavou

Smutná udalosť


Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR. „S hlbokou ľútosťou som prijal správu o dnešnej tragickej udalosti v chemickej továrni v Kralupoch nad Vltavou, ktorá si, žiaľ, vyžiadala ľudské obete a zranených.

Odporúčame:
Výbuch chemičky v Kralupoch nad Vltavou si vyžiadal šesť mŕtvych a niekoľko zranených

Dovoľte mi, aby som Vám vyjadril v mene vlády Slovenskej republiky úprimnú sústrasť nad touto mimoriadne smutnou a nešťastnou tragédiou v priemyselnom objekte, ktorá je svojím rozsahom najväčšou za posledné desaťročia. Taktiež vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým a želám skoré uzdravenie zraneným," píše nový predseda vlády v telegrame.

Zomrelo šesť ľudí


Pri dopoludňajšej explózii v areáli chemičky v meste Kralupy nad Vltavou v Stredočeskom kraji zomrelo šesť ľudí, ďalší utrpeli zranenia. „Podľa prvotných informácií nastal v jednej z firiem v areáli výbuch. Všetky okolnosti a príčiny zisťujeme,“ uviedla hovorkyňa polície Markéta Johnová.

Odporúčame:
Vražda Kuciaka bude vyšetrená, tvrdí Pellegrini a dúfa v upokojenie situácie na Slovensku

Podľa informácií od hovorkyne stredočeských hasičov Vladimíry Kerekovej ide o areál firmy Synthos. Tá sa zaoberá výrobou emulzných kaučukov a tiež speňovateľného polystyrénu. Výbuch tam bol aj v októbri 2015. Zranenia vtedy utrpeli dvaja ľudia.

Viac k témam: Krapule na Vltavou, Peter Pellegrini, výbuch
Zdroj: Webnoviny.sk - Predseda vlády Peter Pellegrini poslal sústrastný telegram českému premiérovi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.