Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vládu bude podľa OĽaNO naďalej riadiť Fico cez svojho straníckeho podriadeného Pellegriniho

 Webnoviny  22. marec 2018  339  
Vládu bude podľa OĽaNO naďalej riadiť Fico cez svojho straníckeho podriadeného Pellegriniho

BRATISLAVA 22. marca (WebNoviny.sk) - Nová vláda nie je podľa hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) „vládou, ktorá obnoví dôveru ľudí v inštitúcie a v štát. Vládu bude naďalej riadiť Robert Fico cez svojho straníckeho podriadeného Petra Pellegriniho".

Odporúčame:
Aktualizované: Pellegrini je novým premiérom, prezident Kiska vymenoval aj novú vládu

Ako sa ďalej uvádza v stanovisku hnutia, ktoré agentúre SITA poskytol Matúš Bystriansky z komunikácie s médiami OĽaNO, výmenou Roberta Kaliňáka za Tomáša Druckera sa nezabezpečí nezávislé vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Odporúčame:
Ministri vo vláde Petra Pellegriniho: Smer-SD ich má najviac, SNS a Most-Híd po troch (foto)

Takisto sa podľa hnutia nezabezpečí ani nezávislé vyšetrenie káuz spájaných so stranou Smer-SD. Pod stanoviskom je podpísaný jeho predseda Igor Matovič a predsedníčka Veronika Remišová.

Odporúčame:
Vražda Kuciaka bude vyšetrená, tvrdí Pellegrini a dúfa v upokojenie situácie na Slovensku

OĽaNO vyzýva na výmenu policajného prezidenta a očistu polície. „Z pohľadu boja proti korupcii dve najdôležitejšie funkcie v polícii – policajný prezident a šéf protikorupčnej jednotky – obaja sú z prostredia oligarchu v pozadí strany Smer-SD, jeden je jeho švagor a druhého manželka je vo vedení firmy jeho syna". V stanovisku sa uvádza, že nová vláda nebude mať dôveru hnutia a neposunie Slovensko dopredu.

Viac k témam: Igor Matovič, Ján Kuciak, Most-Híd, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Peter Pellegrini, politická kríza, Robert Fico, Robert Kaliňák, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana, Tomáš Drucker, Veronika Remišová
Zdroj: Webnoviny.sk - Vládu bude podľa OĽaNO naďalej riadiť Fico cez svojho straníckeho podriadeného Pellegriniho © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.