Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Danko a Bugár reagujú na rozhodnutie prezidenta vymenovať Pellegriniho vládu

 Webnoviny  21. marec 2018  334  
Danko a Bugár reagujú na rozhodnutie prezidenta vymenovať Pellegriniho vládu

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) akceptuje rozhodnutie prezidenta Andrej Kisku vo štvrtok vymenovať Petra Pellegriniho za predsedu vládu a akceptovať jeho návrh kabinetu.

Danko v stredu avizoval, že je pripravený zvolať schôdzu parlamentu, na ktorej by novej vláde vyslovil dôveru hneď, ako sa bude dať.

Odporúčame:
Kiska vymenuje Pellegriniho vládu, ani s druhým návrhom ministrov však nie je úplne spokojný

Rozhodnutie Kisku vymenovať vládu a aj nová vláda môžu podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára prispieť k upokojeniu situácie, čo Slovensko najviac potrebuje. „Vláda bude musieť konať tak, aby dôvera ľudí vo vládu i v ďalšie inštitúcie sa vracala," uviedol.

Po vymenovaní novej vlády sa kabinet Petra Pellegriniho stretne na prvej schôdzi. Po nej požiada predsedu NR SR o zvolanie schôdze parlamentu a následne na ňu predloží programové vyhlásenie vlády.

Podľa informácií agentúry SITA by sa takáto schôdza mala začať v piatok o 9:00 a zrejme bude pokračovať aj na budúci týždeň. „Keď prezident prijme a vymenuje novú vládu, hneď na druhý deň zvolám schôdzu parlamentu, aby rekonštruovaná vláda začala čím skôr pracovať,“ povedal Danko.

Viac k témam: Andrej Danko, Andrej Kiska, Béla Bugár, Ján Kuciak, Most-Híd, Národná rada SR, Peter Pellegrini, politická kríza, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk - Danko a Bugár reagujú na rozhodnutie prezidenta vymenovať Pellegriniho vládu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.