Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Dobrovoľní hasiči dostali od ministerstva techniku, slúžiť má na pomoc i vzdelávanie

 Webnoviny  14. január 2018  54  
Dobrovoľní hasiči dostali od ministerstva techniku, slúžiť má na pomoc i vzdelávanie

BRATISLAVA 14. januára (WebNoviny.sk) - Ministerstvo vnútra SR darovalo dobrovoľným hasičským združeniam prebytočnú techniku.

Výbava pre dobrovoľných hasičov


Ako sa uvádza v zmluvách zverejnených v Centrálnom registri zmlúv, Dobrovoľný hasičský zbor Orava dostal od rezortu dva záchranné člny spolu s dvoma prepravnými prívesmi a tromi lodnými motormi. Dva člny, ako aj prívesy na prepravu člnov od ministerstva dostalo aj dobrovoľnícke združenie Hasiči Šírava. Obec Partizánska Ľupča dostala elektrocentrálu, obce Soblahov a Trebostovo nákladné autá Avia Furgon, obec Uhorská Ves nákladný príves a obec Demjata nákladné auto Tatra 148. Rezort podporil aj obec Ihľany, ktorá získala nákladné auto Praga V3S.

Odporúčame:
Foto: Hasiči zasahovali pri vážnej nehode, museli použiť hydraulické zariadenie

Hasičov podporujú aj finančne


Dobrovoľnícke združenia a združenia obcí majú darované prostriedky využiť "pri poskytovaní humanitárnej starostlivosti, záchrane a pomoci, a tiež pri vzdelávaní a výcviku dobrovoľníkov, pri ochrane životov, zdravia a majetku a pri ochrane pred živelnými pohromami". Rezort vnútra podporuje dobrovoľné hasičské a záchranárske združenia aj finančnými dotáciami.

Viac k témam: hasiči, ministerstvo vnútra SR
Zdroj: Webnoviny.sk - Dobrovoľní hasiči dostali od ministerstva techniku, slúžiť má na pomoc i vzdelávanie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.