Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slovenská akadémia vied podpísala dohodou s českou akadémiou

 Webnoviny  11. január 2018  62  
Slovenská akadémia vied podpísala dohodou s českou akadémiou

BRATISLAVA 11.januára (WebNoviny.sk) - Predstavitelia Slovenskej akadémie vied (SAV) podpísali Dohodu o vedeckej spolupráci s Akadémiou vied Českej republiky. Dohoda na najbližšie mesiace garantuje participáciu na spoločných projektoch vedeckých pracovníkov. „Význam tohto stretnutia je veľký a táto tradícia má už 25 rokov, pretože vznikla hneď po rozdelení Československa.

Odporúčame:
Slováci sa zhoršili v digitálnych zručnostiach, žiaci mali problém posúdiť dôveryhodnosť správ

Naše spoločné stretnutia dávajú jasne najavo, že akadémie mali k sebe vždy blízko, veľmi úzko spolupracujú, a to všetko sa odráža aj na množstve projektov, ktoré s Akadémiou vied Českej republiky máme,“ povedal predseda SAV Pavol Šajgalík. Agentúru SITA informovala hovorkyňa SAV Monika Hucáková.

Vzájomná spolupráca má podľa slov predsedníčky Akadémie vied Českej republiky Evy Zažímalovej dlhodobú tradíciu. „Slovenskí vedci sú pre nás najbližším strategickým partnerom. Som rada, že túto dohodu podpisujeme práve v tomto roku, keď si pripomíname sto rokov od založenia samostatného Československa,“ uzavrela Eva Zažímalová.

Viac k témam: česká akadémia, SAV Slovenská akadémia vied
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenská akadémia vied podpísala dohodou s českou akadémiou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.