Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Minister Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu strany Smer-SD, premiérovi Ficovi napísal aj dôvod

 Webnoviny   7. december 2017  55  
Minister Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu strany Smer-SD, premiérovi Ficovi napísal aj dôvod

BRATISLAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) - Minister kultúry Marek Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu v strane Smer-sociálna demokracia. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca ministerstva kultúry Jozef Bednár.

Zostáva členom strany


"Svoje rozhodnutie písomne oznámil predsedovi strany Robertovi Ficovi ešte minulý týždeň. Hlavným dôvodom jeho odchodu z vedenia Smeru je presvedčenie o potrebe zmien aj vo vedení strany," uviedol Bednár s tým, že Maďarič zostáva radovým členom Smeru-SD.

Odporúčame:
Smer-SD čaká celoslovenský snem, istou zmenou vo vedení strany je odstúpenie Maďariča

"Z pozície člena vlády alebo poslanca národnej rady bude presadzovať myšlienky a hodnoty slovenskej sociálnej demokracie," dodal.

O funkciu sa nemieni uchádzať


Stranu Smer-SD čaká v sobotu celoslovenský snem. Jedinou istou zmenou zatiaľ je odstúpenie ministra kultúry Mareka Maďariča z postu podpredsedu strany z vlastnej vôle. Maďarič sa viac o túto stranícku funkciu nemieni uchádzať. V súčasnosti nie je podľa informácií agentúry SITA zrejmé, či ho niekto nahradí.

Na najvyššej úrovni by abdikácia Maďariča mala byť jedinou zmenou. Podľa informácií agentúry SITA by sa v najbližších dňoch nemala udiať ani žiadna zmena vo vláde. Vo štvrtok bude ešte zasadať predsedníctvo Smeru-SD, na ktorom sa budú zaoberať súčasnou situáciou a prípravou snemu.



Viac k témam: Marek Maďarič, Robert Fico, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk - Minister Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu strany Smer-SD, premiérovi Ficovi napísal aj dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.