Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vláda stojí za ministrom Kaliňákom, dôvody opozície na jeho odvolanie sa vždy ukážu ako nepravdivé

 Webnoviny   5. december 2017  59  
Vláda stojí za ministrom Kaliňákom, dôvody opozície na jeho odvolanie sa vždy ukážu ako nepravdivé

BRATISLAVA 5. decembra (WebNoviny.sk) – Vláda nesúhlasí s návrhom na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Kabinet svoju pozíciu odsúhlasil v utorok na mimoriadnom zasadnutí vlády.

Ako sa píše vo vládou schválenom materiáli, vláda vníma návrh poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery ako „vytĺkanie politického kapitálu, pričom na konci dňa sa vždy ukáže, že informácie podané opozíciou sú nepravdivé“. Podľa materiálu Kaliňák všetky náležitosti kauzy Bašternák už vysvetlil.

Odporúčame:
Online: Poslanci po vyše 13 hodinách rozhodli o Kaliňákovi, zostáva ministrom vnútra

Takisto podľa vlády ministerstvo vysvetlilo aj informácie o projektoch, za ktoré ministerstvo dostalo podľa opozície pokuty, podľa ministerstva však išlo o korekcie. Vláda odmieta pochybenia aj v prípade verejných obstarávaní Nemocnice sv. Michala a Klientskeho centra v Bratislave.

V utorok o 13:00 sa začne mimoriadna schôdza Národnej rady SR, na ktorej sa poslanci pokúsia vysloviť nedôveru ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Opozičné strany - SaS, OĽaNO a Sme rodina, chcú odvolať Kaliňáka pre viaceré kauzy, ktoré mu pripisujú. Pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísalo asi 40 poslancov.

"Ak ho necháme na svojom mieste do konca volebného obdobia, je to na encyklopédiu. Bašternák, obchodovanie B. A. Haus, korekcie 25,7 milióna eur za čerpanie eurofondov," uviedol poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár. Druhou stránkou, prečo ho chcú odvolávať, je, že Kaliňák nevie vysvetliť pôvod svojho majetku.



Viac k témam: ministerstvo vnútra SR, Robert Kaliňák, Vláda SR
Zdroj: Webnoviny.sk - Vláda stojí za ministrom Kaliňákom, dôvody opozície na jeho odvolanie sa vždy ukážu ako nepravdivé © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.