Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Tureckého speváka Tasa odsúdili na tri roky väzenia za údajné väzby na Gülena

 Webnoviny   8. marec 2018  397  
Tureckého speváka Tasa odsúdili na tri roky väzenia za údajné väzby na Gülena

Atillu Tasa súdili v rámci procesu s ďalšími 28 osobami, z ktorých väčšina boli novinári.

ANKARA 8. marca (WebNoviny.sk) - Tureckého speváka Atillu Tasa odsúdili na tri roky väzenia za to, že údajne "vedome a ochotne" pomáhal sieti duchovného vodcu Fethullaha Gülena žijúceho v USA, ktorého režim tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana viní z predvlaňajšieho neúspešného pokusu o prevrat. Informovala o tom štátna tlačová agentúra Anadolu.

Odporúčame:
Turecké úrady vydali zatykače na desiatky bývalých zamestnancov ministerstva zahraničia

Tasa, ktorý písal do novín stĺpčeky a zverejňoval na Twitteri satirické príspevky o Erdoganovi, odsúdili v rámci procesu s ďalšími 28 osobami obvinenými z väzieb na Gülena. Väčšina z nich boli novinári. Podľa Anadolu súd uznal ostatných obvinených vinnými z členstva v "teroristickej organizácii" a udelil im dvoj- až sedemročné tresty odňatia slobody.

Viac k témam: Atilla Tas, Fethullah Gülen, spevák, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk - Tureckého speváka Tasa odsúdili na tri roky väzenia za údajné väzby na Gülena © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.