Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Nezamestnanosť na Slovensku opäť klesla a dosiahla nové historické minimum

 Webnoviny  19. apríl 2018  291  
Nezamestnanosť na Slovensku opäť klesla a dosiahla nové historické minimum

BRATISLAVA 19. apríla (WebNoviny.sk) - Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu marca tohto roka oproti februáru klesla o 0,17 percentuálneho bodu na nové historické minimum 5,55 %.

Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 2,49 percentuálneho bodu. Na štvrtkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 153 854 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s februárom toho roka ide o pokles o 4 590 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 65 295 osôb.

Odporúčame:
Pellegriniho vláda chce v Gelnici znížiť nezamestnanosť, vytvorí vyše 900 pracovných miest

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na "péenke" alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6,77 %. Medzimesačne to znamenalo pokles o 0,20 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 2,68 percentuálneho bodu.

Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci marca 187 759 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 5 562 osôb, v porovnaní s marcom vlaňajška je to menej o 69 799 ľudí.

Viac k témam: Marián Valentovič, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, nezamestnanosť v SR, Slovensko, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny ÚPSVaR
Zdroj: Webnoviny.sk - Nezamestnanosť na Slovensku opäť klesla a dosiahla nové historické minimum © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.