Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9,5 °C
Mimoriadne správy

Príspevky na opatrovanie by sa mohli zvýšiť o 120 eur, tripartita schválila návrh zákona

 Webnoviny  16. apríl 2018  305  
Príspevky na opatrovanie by sa mohli zvýšiť o 120 eur, tripartita schválila návrh zákona

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) - Hospodárska a sociálna rada SR odobrila v pondelok návrh novely zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia, ktorou by sa mali od júla tohto roka zvýšiť maximálne sumy príspevkov na opatrovanie.

Základná suma príspevku pri opatrovaní jednej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) by mala od júla tohto roka stúpnuť o 120,01 eura na 369,36 eura. Suma príspevku po novom nebude naviazaná na sumu životného minima, ale bude stanovená pevnou sumou.

Odporúčame:
Príspevky na opatrovanie sa zrejme zvýšia, suma by sa mala postupne približovať minimálnej mzde

Ak opatrovateľ poberá niektorú z dôchodkových dávok, suma príspevku na opatrovanie by sa mu mala od júla tohto roka pri opatrovaní jednej osoby s ŤZP zvýšiť o 92,19 eura na 184,71 eura. Návrh novely zákona počíta s tým, že sumu príspevkov na opatrovanie by mohla vláda v ďalších rokoch zvyšovať nariadením.

Viac k témam: Hospodárska a sociálna rada SR, Ján Richter, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, príspevok na opatrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Príspevky na opatrovanie by sa mohli zvýšiť o 120 eur, tripartita schválila návrh zákona © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.