Sobota, 20. apríl 2024
Slabý dážď  8 °C
Mimoriadne správy

Ryanair rozširuje svoju sieť leteckých spojení, bude lietať z Bratislavy do Kyjeva

 Webnoviny  24. marec 2018  223  
Ryanair rozširuje svoju sieť leteckých spojení, bude lietať z Bratislavy do Kyjeva

BRATISLAVA 23. marca (WebNoviny.sk) - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair bude lietať z Bratislavy do ukrajinskej metropoly Kyjev.

Novú pravidelnú linku začne prevádzkovať od 2. novembra tohto roka s tromi letmi týždenne na hlavné kyjevské letisko Boryspiľ počas zimného letového poriadku 2018/2019. Informovala o tom spoločnosť s tým, že Ukrajina bude 36. krajinou v jej sieti leteckých spojení.

Odporúčame:
Ryanair bude lietať aj do Turecka, nové linky spustia z Dublinu aj z Bratislavy

Spojenie do Kyjeva je siedmou úplne novou pravidelnou linkou, ktorú otvorí Ryanair z Bratislavy počas tohto roka. "Koncom marca začína Ryanair lietať z Bratislavy do Burgasu v Bulharsku, na Maltu, na Pafos na Cypre a do Solúna v Grécku (všetky nové linky s frekvenciou dvakrát týždenne), od 1. júna otvorí novú linku do Eindhovenu v Holandsku (dvakrát týždenne, od októbra trikrát týždenne) a od 28. júna pridá aj úplne novú pravidelnú linku do Dalamanu v Turecku a späť (raz týždenne)," informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Ryanair bude počas letného letového poriadku, od 25. marca do 27. októbra 2018, lietať z Bratislavy do 25 destinácií, čo je najvyšší počet pravidelných liniek od vstupu dopravcu na bratislavské letisko v roku 2005.

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a na letisku v Bratislave zriadil v marci 2015 svoju základňu. Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy a výstavby SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

Viac k témam: letecká doprava, Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, Ryanair
Zdroj: Webnoviny.sk - Ryanair rozširuje svoju sieť leteckých spojení, bude lietať z Bratislavy do Kyjeva © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.