Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Kooperativa poistí tisícky štátnych vozidiel, ministerstvo obrany zaplatí milióny eur

 Webnoviny  19. január 2018  68  
Kooperativa poistí tisícky štátnych vozidiel, ministerstvo obrany zaplatí milióny eur

BRATISLAVA 19. januára (WebNoviny.sk) - Tisícky štátnych vozidiel bude poisťovať Kooperativa poisťovňa. Získala totiž zákazku rezortu obrany na zabezpečenie povinného zmluvného poistenia vozidiel na štyri roky.

Rámcová zmluva v hodnote 6,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty bola podľa informácií uverejnených v úradnom vestníku Európskej únie uzatvorená 21. decembra minulého roka. Pôvodná predpokladaná hodnota zákazky bola 6,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Povinné zmluvné poistenie


Pod túto rámcovú zmluvu pritom spadá povinné zmluvné poistenie vozidiel vo vlastníctve štátu v správe rezortu obrany, rozpočtových organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva obrany, Ozbrojených síl SR a na základe príkaznej zmluvy sa poistenie týka aj príspevkových organizácií, ktorých zriaďovateľom je rezort obrany.

Odporúčame:
Rok 2017 bol podľa ministra Gajdoša úspešný, chválil projekt modernizácie vojenskej techniky

Podľa popisu obstarávania sa tak toto povinné zmluvné poistenie môže týkať až tisícok vozidiel. Predovšetkým ide o vozidlá na prepravu cestujúcich, ktorých je vyše 4-tisíc, taktiež viac ako 2,3 tisíca vozidiel na prepravu tovarov, či vyše 7 tisíc kusov terénnych vozidiel. Okrem toho má rezort obrany záujem poistiť aj prípojné vozidlá, traktory, či pracovné stroje a ostatné vozidlá.

Prvá súkromná poisťovňa


Kooperativa poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group vznikla ako prvá súkromná univerzálna poisťovacia spoločnosť na Slovensku v roku 1990. Majoritným akcionárom je Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe, ktorej podiel akcií predstavuje 100 % priamo alebo nepriamo.

Kooperativa je členom skupiny Vienna Insurance Group. Na Slovensku pôsobia v rámci skupiny poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Viac k témam: autá, Kooperativa poisťovňa, Ministerstvo obrany SR, povinné zmluvné poistenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Kooperativa poistí tisícky štátnych vozidiel, ministerstvo obrany zaplatí milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.