Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Bratislavský Volkswagen na tri týždne zastaví výrobu

 Webnoviny  22. december 2016  398  
Bratislavský Volkswagen na tri týždne zastaví výrobu

V bratislavskom závode Volkswagen bude dovolenku čerpať 10 tisíc zamestnancov, s výrobou vozidiel začnú 16. januára.

BRATISLAVA 22. decembra (WebNoviny.sk) - Spoločnosť Volkswagen Slovakia zastaví od soboty 24. decembra výrobné linky. Plánovaná odstávka bude trvať v bratislavskom závode tri týždne, v Martine dva týždne. Nástrojáreň v Stupave obnoví výrobu hneď po Novom roku. Výroba vozidiel bude v Bratislave znova obnovená 16. januára budúceho roka. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

Ako ďalej automobilka informovala, po zastavení výroby vozidiel a prevodoviek sa budú v bratislavskom závode automobilky vykonávať práce, ktoré nie je možné urobiť počas plnej prevádzky. "V nasadení bude približne 600 zamestnancov prevažne z údržby, plánovania a z finančného oddelenia, ale aj ďalších cca 2 tisíc pracovníkov dodávateľských firiem. Zvyšných 10 tisíc zamestnancov bude čerpať celozávodnú dovolenku," informovala hovorkyňa.

Najväčší počet technologických a stavebných úprav v rámci výroby sa bude realizovať v montážnej hale a v karosárňach. V novopostavenej karosárni a montážnej hale Porsche bude pokračovať inštalácia zariadení a technológií. Počas plánovanej odstávky sa vykonáva aj komplexná údržba a kontrola zariadení. S rozširovaním závodu sú spojené aj prestavby a modernizácie v areáli spoločnosti, uzavrela hovorkyňa.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.